Eva Bramfalk började jobba med babysim 1991 och då simmade barnen i bomullstrosor. Efter att ha startat sin egen simskola 1995 (Delfinens Simskola i Linköping) och jobbat några år började det komma vattentäta badbyxor på marknaden men…

Eva:

”Problemet var att byxorna sällan passade runt mage och ben, för alla barn är ju olika. När olyckan väl hände höll de därför sällan tätt. Jag fick ofta skicka hem föräldrarna med tipset om att sy igen en bit av benöppningen så de satt tätt runt benet. Det var då jag kom på en bättre lösning.

Jag skapade en egen design på en byxa som skulle vara helt flexibel och anpassningsbar för att passa alla barn i olika former. Jag satte en dragsko i resåren runt magen och benen. Jag tyckte också att det var viktigt att det blev en hållbar byxa av god kvalitet och därför valde vi att använda ett material som tål varmt klorerat vatten. Vi vill att byxorna håller länge och kan användas i många år.”

Eftersom Eva sen tidigare var utbildad inom design och sömnad och även hade drivit egen sömnadsverksamhet under en tid där hon bl.a. sydde bal och bröllopsklänningar och även textil heminredning så kom ju de kunskaperna väl till pass.

Evas man Johan arbetade med produktion av arbetskläder i Hong Kong och Kina så utnyttjade de kontakterna de hade och började 2005 producera egna badbyxor med varumärket Dolphin Swimwear, den första byxan på marknaden som kunde justeras för den optimala passformen. Efter detta har många kopior dykt upp på marknaden.

Eva Bramfalk och Ludmilla Rosengren träffades 1997 på en utbildning i Uppsala och bestämde då att starta Svenska Babysimförbundet. Ludmilla är läkare och terapeut och har drivit Linnéas Simskola sedan 1993. Ludmilla var försäljare av babysimbyxorna Eva tidigare köpt varför det blev naturligt för Eva att låta jag tidigare hade köpt badbyxorna till min simskola från Ludmillas företag Linneashopen så tog vi kontakt med dem och de blev vår återförsäljare i Sverige från 2005. Därför var det naturligt att sälja företaget till Linnéashopen när det var dags att göra annat i livet. Från 2023 står Linnéashopen bakom varumärket Dolphin Swimwear och driver Evas vision vidare.